Håndværket går i arv

Jeg har så langt hukommelsen rækker tegnet eller formet alt, jeg kunne komme i nærheden af. Jeg har altid set figurer, former og liv i alverdens materialer for mig, og inspirationen kan komme hvor som helst fra og kommer ofte som lyn fra en klar himmel. Jeg elsker simpelthen alt det håndlavede og de gamle håndværksdyder.

 

Jeg har aldrig sluppet
en grundlæggende
beundring for hvad
man kan skabe med
ydmyge materialer.

Vi holder godt fast
i de traditionelle
håndværk i vores
familie, og giver dem
gerne videre.

Jeg tror min skabertrang er medfødt

Jeg har så langt hukommelsen rækker tegnet eller formet alt, jeg kunne komme i nærheden af. Jeg har altid set figurer, former og liv i alverdens materialer for mig, og inspirationen kan komme hvor som helst fra og kommer ofte som lyn fra en klar himmel. Jeg elsker simpelthen alt det håndlavede og de gamle håndværksdyder.

Jeg tror, min skabertrang er medfødt, for mine hænder har alle dage været optaget af at skabe, forme eller få noget til at gro, og min passion blev hjulpet godt på vej i min barndom. Både min mormor og farmor satte en stor ære i at bruge og lære de gamle håndværkstraditioner videre til os børnebørn. Farmor var skrædder, syede kjoler til byens fine folk og var virkelig dygtig til sit håndværk. Som 11-årig kom jeg hos hende hver onsdag, hvor hun lærte mig at sy og brodere, og hendes æstetiske sans er uden tvivl smittet af på mig.

Vi har en smuk tradition i familien med broderede julekalendere, der startede helt tilbage i 1960’erne, hvor min farmor lavede en kalender i gave til mine søskende og jeg til vores første jul. Jeg har den stadigvæk, og hvert år sætter jeg små slikpakker på den til mig selv!
Min mormor gik bort sidste år i en flot alder af 103 år, har overtaget det store ansvar med at brodere julekalendere til olde- og tipoldebørn – beskedne 19 stk. i alt – så man kan roligt sige, at vi holder godt fast i de traditionelle håndværk i vores familie, og gerne giver dem videre.

Der er vist ingen tvivl om hvor min store kærlighed til de gamle håndværksdyder kommer fra.

Mormor på 103 år og jeg på hyggetur i haven.

Elsker at kreere og finde på nye ideer.

Mit kreative hygge-hjørne.

XO Handcraft Artikler

  • Vi skal respektere og passe på hinanden og vores lille klode.

    Vi skal respektere og passe på hinanden og vores lille klode.

    Papmache af genbrugspapir og overskudsbomuld I min virksomhed bruger vi genbrugspapir og bomuldsstof fra tekstil- og modeindustrien, der ellers var blevet brændt eller smidt ud. Omkring 40 millioner tons tekstilaffald, fraklippede stykker stof og andre overskudsmaterialer, bliver brændt eller ender i bunker på lossepladser, og det er jo nærmest ikke til at holde ud at tænke på. Alt bomuldsstof, vi bruger til papmache, er genbrug. Det samme er papiret, de indiske kvinder bruger. Papkasser, aviser og lignende bliver samlet ind eller hentet på lossepladser, rives i tusind stykker, blandes til pulp, formes til pynt efter mit design og malet. Alt foregår med hænderne, med krop og sjæl. Jeg har det svært med spild, så den genanvendelse af affaldsprodukter holder jeg meget af. I bund og grund er jeg jo dybt fascineret af, at man kan skabe nyt liv og lave de fineste ting ud af materialer, der skulle være brændt eller smidt et sted på vores jord. Så får vi det brugte brugt og undgår at tømme kloden for flere ressourcer.

    Læs artiklen
  • Håndværket går i arv

    Håndværket går i arv

    Jeg tror min skabertrang er medfødt Jeg har så langt hukommelsen rækker tegnet eller formet alt, jeg kunne komme i nærheden af. Jeg har altid set figurer, former og liv i alverdens materialer for mig, og inspirationen kan komme hvor som helst fra og kommer ofte som lyn fra en klar himmel. Jeg elsker simpelthen alt det håndlavede og de gamle håndværksdyder. Jeg tror, min skabertrang er medfødt, for mine hænder har alle dage været optaget af at skabe, forme eller få noget til at gro, og min passion blev hjulpet godt på vej i min barndom. Både min mormor og farmor satte en stor ære i at bruge og lære de gamle håndværkstraditioner videre til os børnebørn. Farmor var skrædder, syede kjoler til byens fine folk og var virkelig dygtig til sit håndværk. Som 13-årig kom jeg hos hende hver onsdag, hvor hun lærte mig at sy og brodere, og hendes æstetiske sans er uden tvivl smittet af på mig.

    Læs artiklen
  • Kærlighed til papmaché

    Kærlighed til papmaché

    De fleste af os har sikkert dyppet stykker af avispapir i tapetklister og beklædt en ballon, lavet tårn af mælkekartoner eller bygget papkassehus i børnehaven. Jeg har aldrig sluppet en grundlæggende beundring for hvad man kan skabe med ydmyge materialer, og er nu – efter at have arbejdet i mange år med flere forskellige materialer - vendt tilbage til papmache

    Læs artiklen
  • Papmaché – fra papir til pynt

    Papmaché – fra papir til pynt

    Alt kunsthåndværk i papmache er lavet i hånden af genbrugspapir, overskuds-bomuld samt bionedbrydelige materialer  Papiret er restpapir, papkasser og aviser, der hentes på lossepladser,

    Læs artiklen

Vi foretrækker genbrugsemballage, og genanvender alt, vi kan komme afsted med, om så det er papkasser, papir og fyld.

Vi bruger vores sunde fornuft hele vejen fra de første streger, der tegnes i designfasen og frem til du sidder med kunsthåndværket i hænderne.

Alle produkter er 100% håndlavede. Først designes produkterne i Danmark og bliver herefter håndlavet af dygtige kvinder i Indien.

Vi går i høj grad op i trivsel hos de indiske kvinder, der laver vores produkter – og at vi kan være med til at kvinderne har mulighed for at forsørge sig selv og deres familier.